INSCHRIJVEN

Wijkgezondheidscentrum Daenshuis werkt volgens het forfaitaire betalingssysteem. Als je je als patiënt inschrijft in ons centrum, dan hoef je voor de zorgen (huisarts, verpleging & kinesitherapie) in ons centrum niet te betalen. De mutualiteit betaalt immers maandelijks een vast bedrag aan het wijkgezondheidscentrum per ingeschreven patiënt. Bij inschrijving teken je een overeenkomst waarin staat dat je er als patiënt voor kiest om in geval van ziekte altijd beroep te doen op de huisartsen, verpleegkundigen en kinesitherapeuten van ons centrum.

Iedereen die in Aalst onder postcode 9300 woont, kan patiënt worden in het wijkgezondheidscentrum. Er zijn geen andere voorwaarden vereist dan binnen het werkingsgebied wonen. Woon je op linkeroever, dan kan je terecht op onze site Daenshuis in de Sinte-Annalaan. Woon je op rechteroever, dan kan je terecht op onze site De Oever in de Albrechtlaan.


HOE SCHRIJF JE IN?

Vooraleer je op consultatie kan komen, vragen wij je een afspraak te maken voor een inschrijvingsmoment. Tijdens deze inschrijving nemen we een half uurtje de tijd om je de nodige informatie te geven en teken je een overeenkomst waarin staat dat je er als patiënt voor kiest om in geval van ziekte altijd beroep te doen op de huisartsen, verpleegkundigen en kinesitherapeuten van ons centrum.

Breng ook steeds je identiteitskaart en 3 klevers van je mutualiteit mee! Jongeren onder de 16 jaar komen samen met één van hun ouders.

Inschrijven kan  wekelijks op dinsdagnamiddag en donderdagnamiddag . Om een afspraak te maken voor inschrijving in de Sinte-Annalaan, bel je gewoon naar het onthaal op het centrale nummer: 053/78.10.16. Wens je in te schrijven in De Oever, bel dan 053/22.01.55.


UITSCHRIJVEN

Als je verhuist buiten 9300 Aalst of je wenst niet meer ingeschreven te blijven in ons centrum, dan kan je je uitschrijven. Hiervoor kom je langs bij het onthaal zodat je de nodige uitschrijvingsformulieren kan ondertekenen.
Let wel: je bent pas administratief uitgeschreven in de maand volgend op die van je uitschrijving. Tijdens diezelfde maand dien je nog steeds onze huisarts/verpleegkundige/kinesist te consulteren.

Indien je in een ander wijkgezondheidscentrum wenst in te schrijven, maken wij graag een afspraak voor jou.